Probleem on selles,kuidas kõigepealt julgeda oma tööd sõpradele näidata, seejärel välja kannatada nende arvamus, ja lõpuks, mis kõige tähtsam, kas nende hinnanguga nõustuda või mitte, ja mõtelda välja, mida edasi teha. (James Fenton)

esmaspäev, jaanuar 29, 2007

Filmid

Alejandro Gonzalez Inarritu (pisut valesti kirjutatud nimi, aga teisiti ei saa siin) "Paabel" - selline ongi elu. Algus tundus kohati veniv ja arusaamatu, kuid tegelikult läks see 2,5 tunnine film üsna kiiresti. Süvenemist nõudev film, kui hetkeks kuskile mõtetesse ära kaod, siis ei saa enam aru. Nelja inimrühma saatused ristuvad täiesti juhuslikult ja nad ise ei tea sellest mitte midagi. Väike asi võib muuta nii paljude inimeste elu, kõik on omavahel seotud, kõik. Rohkem ei räägi vist, paljudel alles vaatamata see film.

"Laulev revolutsioon" - dokumentaalfilm, mis ei sisaldanud midagi sellist, mida ma varem ei oleks teadnud, aga mis ometigi läks hinge (võib vist nii öelda). Esimese kümne minuti jooksul kõlanud laulupidude laulud panid mind üle kogu keha värisema ja kananahk tuli ihule - täpselt sama tunne, mis laulupidudel ühendkooridega seal laulukaare all, võimas. Kõrval istunud vanapapi nuttis. Inimesed istusid paigal nii kaua kuni lõputiitrid olid ära jooksnud. Huvitav oli vaadata seda, kuidas inimesed väljaspoolt Eestit neid sündmuseid näevad, aga ma arvan, et tegelikult ei saa nad sellest aru. Mul on kahju, et ma nendest 80-ndate sündmustest eriti midagi ei mäleta. Balti ketis käisin, aga ei mäleta :(. Ainuke asi, mis meelde on jäänud, on see teletorni vallutamise päev - televiisorist öeldi, et tuleb olla ettevaatlik ja oma peresid kaitsta, ema ja isa viisid mind vennaga maale, seal tundus ohutum. Teepealt mäletan tankide müra, nende jälgi ja lõhutud asfaltit. Igatahes, suvel laulupeol näeme ;)

Järgmisena tulevad vaatamisele Gus Van Santi "Elevant" ja Aki Kaurismäki "Äärelinna tuled"

Sildid: