Probleem on selles,kuidas kõigepealt julgeda oma tööd sõpradele näidata, seejärel välja kannatada nende arvamus, ja lõpuks, mis kõige tähtsam, kas nende hinnanguga nõustuda või mitte, ja mõtelda välja, mida edasi teha. (James Fenton)

kolmapäev, aprill 30, 2008

Aken

Hommikul oli metskits akna taga. Maal on mõnus elada :)

7 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

Maal on tõesti tore elada!
Muideks, kitsedest niipalju, et juhu kui Antil peaks olema relvaluba ja jahipüss (sinul tõenäoliselt mitte) siis praegu tahetakse läbi suruda jahiseadust (Egon Niitee eestvedamisel), et ka kits on väikeuluk ning maaomanik ei pea tema küttimmiseks eraldi luba taotlema (see kehtib praegu rebaste ja kährikute kohta) vaid võib iga kell oma maal (järelikult siis ka krundil) põmaka ära teha. Enamus jahimehi sõdib sellele seadusele muidugi vastu sest sellisel juhul kaoks jahinduse üle igasugune kontroll kuid maaomanikud suruvad jälle vastupidist. Kindlasti on nende hulgas kütte kes on tublid ja eetilised ja kes ei näe põhjust miks nad peaksid kuuluma mõnda jahindusorganistatsiooni (hetkel väljastab lube viimane) kuid ma arvan, et vabaduse suurenedes laseksid enamus kõike mis liigub. Kui kohalik jahtkond on hetkel siiski kursis kes kuskil midagi põmmutab (lasud on ju kuulda) siis oma mõtet kaotades ja lagunedes ei ole enam põhjust mingit järelvalvet teostada. Ning küllap siis hakkab kitsede ja teiste ulukite kõrvale kogemata ka suuremaid elajaid langema. Ka saab maaomanik sellisel viisil korraldada varjatud jahiturismi millest hetkel saab tulu kohalik jahindusklubi või jahimajand.
Kõige kurvem on aga see, et viimatel aastatel on leitud metsast tapetud loomi (kitsi jne) kes on lihtsalt lõbu pärast maha lastud, ilma, et laskja oleks huvitatud lihast või trofeest (muide, enamus meie toimetusest ei saa trofeejahist ainult trofee pärast kuidagi aru) ja jätnud laiba suvaliselt vedelema. Ida-Virumaa on küll kitsedest ja põtradest suht tühi aga seal salakütitakse vähemalt selleks, et midagi toidulauale panna mitte lõbuks. sellist lõbupärast laskmist ei ole jahimehed varemalt täheldanud.

Aga ilusaid päevi!

01 mai, 2008 15:30

 
Blogger LiizaKazz said...

ma tahan kaaa
kitse :D Näha

mitte tappa

02 mai, 2008 11:19

 
Blogger Airika said...

On Sul alles vedanud -minu vanemad elavad t2iesti metsa 22res ja metskitsed liiguvad ikka m6nekymne meetri ulatuses, p2ris aknast sisse ei piilu.
Ja t2pit2htede p2rast vabandused -leedukad lihtsalt ei tunnista neid :P

02 mai, 2008 19:28

 
Anonymous Anonüümne said...

kits on loom nagu iga teinegi. nagu kass akna taga. pole vahet kas klaas on õietipidi või valetpidi laua peal. ikka klaas. sellised "ilmaimed" nendega harjub ruttu ära kui ei süvene asja. mõttetus tegelikult. see enda tuju üleskruttimine
demian on mingi rariteetkaup vist raamatukogudes. igastahes keskrk-s seda pole põhimõtteliselt

04 mai, 2008 01:36

 
Blogger kats said...

ma muideks kadestan sind täiega praegu. millal meie ükskord oma majani jõuame...ja üldiselt me tuleks teile millalgi heameelega külla...kui te nagu külalisi vastu hakkate võtma!

06 mai, 2008 19:32

 
Blogger Annika said...

No vot kui palju elevust üks kits tekitas, lausa viis kommentaari :D

08 mai, 2008 13:39

 
Anonymous Anonüümne said...

Taname huvitava blogi

15 detsember, 2009 01:05

 

Postita kommentaar

<< Home